Keresés

Tejszínes rakott karfiol


Hozzávalók /4 adag/:


  • 1 közepes fej karfiol

  • 2 ek olíva olaj

  • 10 dkg vaj

  • 3 dl tejföl

  • 2,5 dl főzőtejszín

  • 15 dkg trappista sajt

  • 2 db tojás

  • 1 tk liszt

  • 5 dkg zsemlemorzsa

  • só, bors és szerecsendió ízlés szerint

Elkészítés:


  1. A karfiol külső leveleit leszedjük, rózsáit levágjuk a torzsáról és megmossuk.

  2. Egy fazékban, kb 3 liter vízben, amit 3 teáskanál sóval ízesítünk, félpuhára főzzük a karfiolt. Ez forrástól számítva kb 15-20 perc.

  3. Közben a zsemlemorzsát az olajon világos barnára pirítjuk.

  4. A tejfölt és a tejszínt elkeverjük a tojással, a liszttel, borssal, szerecsendióval és fél teáskanál sóval.

  5. A karfiolt leszűrjük, ha túl sótlan lenne, pici sóval megszórjuk.

  6. Egy jénai tálat kivajazunk, beleszórjuk a zsemlemorzsa harmadát, erre rátesszük a karfiol felét, amire rátördelünk egy kevés vajat és megszórjuk egy kis zsemlemorzsával, majd rátesszük a többi karfiolt.

  7. Majd erre ráöntjük az egész masszát, rászórjuk a maradék zsemlemorzsát, rátördeljük a megmaradt vajat és ráreszeljük a sajtot.

  8. Előmelegített sütőben 220 C°-on kb 30 perc alatt átsütjük.



Ha elkészíted az általunk ajánlott receptet, fotózd le és küldd el nekünk! :-)

#magnetkert


0 megtekintés