Boureki
Frissítve: 2020. ápr 9.

Hozzávalók / 4 adag:
80 dkg krumpli
80 dkg cukkini
40 dkg juhtúró
2 ek finomliszt
2 dl főzőtejszín
1,5 dl olíva olaj
20 dkg paradicsom
15 dkg trappista sajt
5 dkg vaj
só, bors, szerecsendió, menta és oregánó ízlés szerint
Elkészítés:
Meghámozzuk a krumplit, és a cukkinivel együtt vastag szeletekre/karikákra vágjuk. A szeleteket a lisztben megforgatjuk.
A vajjal kikenünk egy jénait. A krumpli- és cukkiniszeletek felét lefektetjük a jénaiba, a juhtúró felét rámorzsoljuk, ízlés szerint megfűszerezzük. Ezután a maradék krumplit, cukkinit, juhtúrót és fűszereket ugyanígy belerétegezzük.
Paradicsomszeletekkel díszítjük a tetejét, ráöntjük a tejszínt és az olívaolajat. Sütőben legalább 45 percen keresztül sütjük. Majd kivesszük és ráreszeljük a sajtot, majd további 20 percre visszatesszük a sütőbe, míg aranybarnára pirul a sajt a tetején.
Jó étvágyat! :-)