Keresés

Boureki

Frissítve: ápr 9




Hozzávalók / 4 adag:


  • 80 dkg krumpli

  • 80 dkg cukkini

  • 40 dkg juhtúró

  • 2 ek finomliszt

  • 2 dl főzőtejszín

  • 1,5 dl olíva olaj

  • 20 dkg paradicsom

  • 15 dkg trappista sajt

  • 5 dkg vaj

  • só, bors, szerecsendió, menta és oregánó ízlés szerint



Elkészítés:


  1. Meghámozzuk a krumplit, és a cukkinivel együtt vastag szeletekre/karikákra vágjuk. A szeleteket a lisztben megforgatjuk.

  2. A vajjal kikenünk egy jénait. A krumpli- és cukkiniszeletek felét lefektetjük a jénaiba, a juhtúró felét rámorzsoljuk, ízlés szerint megfűszerezzük. Ezután a maradék krumplit, cukkinit, juhtúrót és fűszereket ugyanígy belerétegezzük.

  3. Paradicsomszeletekkel díszítjük a tetejét, ráöntjük a tejszínt és az olívaolajat. Sütőben legalább 45 percen keresztül sütjük. Majd kivesszük és ráreszeljük a sajtot, majd további 20 percre visszatesszük a sütőbe, míg aranybarnára pirul a sajt a tetején.

Jó étvágyat! :-)


Vedd meg a hozzávalókat ITT!

157 megtekintés